Skip to content

FIRST LEGO LEAGUE

First Lego League Challange este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei si tehnologiei (STEM), prin intermediul unei abordări distractive. Concursul este un concurs internațional de robotică, în cadrul căruia copiii învață nu numai să construiască și să programeze roboți, dar și să își folosească creativitatea și să învețe să lucreze în echipă, găsind soluții la problemele societății.

– PROBA DE ROBOTICĂ

Înaintea începerii turneului, echipele trebuie să construiască un robot care să rezolve autonom un set de misiuni. Timpul maxim este de 2 minute și 30 secunde, robotul trebuind să rezolve cât mai multe misiuni de pe terenul de joc, respectând regulile jocului. Kiturile cu terenul și  misiunile pot fi comandate odată cu deschiderea sezonului. Fiecare echipă beneficiază de 3 încercări pentru rezolvarea misiunilor, luându-se în calcul doar cea cu cel mai mare punctaj.

– PROIECTUL DE INOVARE

Echipele trebuie să își aleagă și să cerceteze un subiect in concordanță cu tematica anuală a sezonului.  Echipele vor analiza problema și vor lua în considerare cercetări realizate de experți, iar astfel vor dezvolta o soluție inovatoare și vor împărtăși concluziile cu alții.

– VALORILE FUNDAMENTALE FIRST

Valorile fundamentale reprezintă “temelia” concursului . Însușindu-ne valorile fundamentale, noi învățăm că beneficiul reciproc si concurența prietenească nu sunt obiective separate, iar totul stă la baza lucrului în echipă. Pentru a ajuta jurații de la valori fundamentale să învețe mai multe despre echipa noastră și despre povestea ei unică, noi trebuie să creem un poster. Subiectele prezentate pe poster sunt, de obicei, cele mai dificile pentru jurati de a fi explorate în timpul sesiunilor de jurizare. Afișul este destinat să ajute echipa să ia în calcul modul în care își va prezenta punctele forte. Astfel juratii vor putea lua în considerare toate echipele în mod egal și având cât mai multe informatii disponibile pentru a oferi un feedback semnificativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *